Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

ONR BEGINT ZWAK AAN TWEEDE SEIZOENSHELFT

Mon 05 Feb, 16:10

ONR - CVSC 1-1 (1-0)

Opstelling: P.Hoving, Dijk, Van Baak, E.Hoving, Land, Wolthuis, Poel, Rodenboog (80. Rozema), De Kleine, Vogelzang, B.Plat

Een lange winterstop van anderhalve maand werd vorige week nog eens verlengd door de afgelasting van de thuiswedstrijd tegen CSVC. De voetbalbond schoof de wedstrijd snel door, zodat begin februari weer gestart kon worden met een competitiewedstrijd. De vraag was of de goede lijn van voor de winter doorgetrokken zou kunnen worden.

De selectie was bijna compleet. Alleen verdediger Luinstra kwam met een ernstige enkelblessure de winter uit. Trainer Rozema besloot om de vrijgevallen plaats in te vullen met routinier Van Baak, die vorig seizoen nog afscheid nam van eerste elftal voetbal. Het voor ONR altijd lastige CSVC kwam op bezoek en de gasten hadden veel belang bij de punten, aangezien ze volop mee strijden voor de tweede periodetitel.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor CSVC. ONR worstelde in balbezit, het spel was onrustig en de spelers konden elkaar moeilijk vinden. Defensief had de ploeg het redelijk voor elkaar, zodat ook CSVC niet tot veel grote kansen kwam. Doelman Hoving moest een dubbele redding brengen halverwege de eerste helft, toen de Coevorder spitsen wel een gaatje wisten te vinden om in het strafschopgebied een schot te lossen. Ook kwam ONR nog goed weg toen Land na een hoekschop een bal van de lijn wist weg te werken. Op basis van het spelbeeld was het opmerkelijk dat juist ONR op voorsprong kwam. Een uitstekende actie van Plat aan de rechterflank leidde het doelpunt in. Eerst spoedde hij een aantal man voorbij om vervolgens uit een moeilijke hoek de bal hard voor het doel te schieten. Daar dook de goed mee opgelopen Poel op, die simpel kon binnenkoppen. Nou was het wel in een fase dat ONR iets beter partij bood aan CSVC, maar feitelijk betrof het de eerste uitgespeelde kans van de thuisploeg. 1-0 zou ook de ruststand zijn.

Na rust was het spelbeeld evenwichtig. Zonder zelf kansen te creëren hadden beide ploegen weinig problemen om de tegenstander van het eigen doel vandaan te houden. De eerste kansjes waren voor ONR, dat wel gevaarlijker was als in de eerste helft. Wolthuis kwam een aantal keer gevaarlijk door, maar hij mistte precisie in zijn schoten. Een kwartier voor tijd leek het even 2-0 te worden, toen Plat uit een hoekschop binnen kopte. Daarbij had de scheidsrechter echter een duwfout geconstateerd, waardoor de stand onveranderd bleef. Niet veel later viel aan de andere kans de gelijkmaker. Een lange bal van achteruit viel na een kopduel ineens voor de voeten van een Coevorder spits, die zich niet bedacht en van vijfentwintig meter op doel schoot. Hiermee verastte hij alle aanwezigen, en doelman Hoving misschien nog wel het meest. De doelman was niet meer in staat om de bal te pareren, en zodoende stond het tien minuten voor tijd 1-1. Beide ploegen gingen daarna nog voor een winnende treffer, maar ONR kwam daar amper meer bij in de buurt. De gelijkmaker, die zo uit de lucht kwam vallen, had duidelijk impact op de ploeg die toch al niet aan een goede wedstrijd bezig was. Uiteindelijk mocht men in Roden de handen nog dicht knijpen, want CSVC kreeg nog de beste kans, maar vlak voor het doel werd er gehaast over geschoten. Op basis van de inzet en de kansen had CSVC wellicht meer verdiend, maar ook de gasten keerden tevreden terug nadat ze lang tegen een achterstand hadden aangekeken.

Met het puntverlies lijkt de strijd bovenin weer open te liggen. ONR heeft weliswaar nog een gat van vier punten naar De Weide, maar met nog negen wedstrijden voor de boeg liggen ook Hollandscheveld en Drenthina nog op koers om bovenin een rol van betekenis te spelen.